Chez Sandra

CAMEMBERTTEL SÜLT BURGONYA

Egy újabb hideg vendégváróval bővült a repertoárunk. Ez egy olyan recept amit csak előre lehet elkészíteni.  Érdemes előző nap elkészíteni, de minimum 5-6 órát hűtőben kell tartani, hogy összeérjen/összehűljön.
HOZZÁVALÓK
 
30 deka burgonya
1 camembert sajt
só,bors
vékony szalonna csíkok (120-150 gramm)
ELKÉSZÍTÉS
 
A sütőt bekapcsolom 160 fokra. A burgonyát megtisztítom, és vékony szeletekre vágom.
Egy sütőformát kibélelek a szalonnacsíkokkal úgy, hogy az oldalára is jusson bőven (a tetejére is jusson, ami a tálaláskor ha megfordítjuk, akkor ez lesz az “alja”)
Rápakolom a burgonya kb egy harmad részét, majd borsozom.
A burgonya rétegre kerülnek a camembert szeletek, amire megint egy kevés friss borsot csavarunk. Utána ugyanígy még egy réteg burgonya borsozva és kicsit megsózva, és még egy réteg camembert következik.

A tetefére kerül az utolsó adag burgonya (megborsozva), és ráhajtom a szalonnát.

A sütőforma tetejét letakarom folpackkal , majd az egészet becsomagolom alufóliába, és a 160 fokos sütőben egy órát  sütöm.

Az egy óra elteltével kiveszem a sütőből, leszedem az alufóliát (a folpackkal együtt, ami ráolvad az alufóliára) és hagyom kihűlni, majd hűtőszekrénybe teszem minimum 5-6 órára.

Tálalás előtt kiveszem a hűtőből,  egy deszkára borítom, (az a lényeg, hogy egybe jöjjön ki belőle!) és ujjnyi vastag szeletekre vágom.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Sandra G. says:

    Eszter, szívesen, örülök, hogy tetszik!

  2. Sandra G. says:

    Nelli, bocsánat, de csak most láttam a kérdésedet!Az alufólia alá azért kell a folpack, hogy jobban “rázárjon” az alufólia, így nem igazán sül, inkább összefő/olvad a camambert és a burgonya.Örülök, hogy tetszik, és semmi gond a “közzététel” miatt 🙂

  3. Csiperke says:

    Hú, ez nekem is nagyon tetszik! Elmentettem a “megcsinálni” nevezetű mappámba…

  4. Nelli says:

    Ezer bocsánat!El szerettem volna menteni magamnak a piszkozatba és a miner közzétette.:-(

  5. Nelli says:

    Nagyon tetszik!Meg szeretném kérdezni, hogy a folpack miért kell az alufólia alá?


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!