3 egész tojás
füstölt lazac szeletek
kaliforniai paprika
só, bors,
1 kávéskanál darált chili paprika (elhagyható)
ELKÉSZÍTÉS
A chipses zacskót a pultra helyezem, 2-3 helyen késsel megszurkálom, hogy a levegő kijöhessen belőle, majd megnyomogatva (tenyérrel lefelé nyomva) apróra töröm benne a chipset.
Egy közepes tálba felütöm a tojásokat, belekeverem a tortilla chipset, sózom, borsozom, hozzáadom az apróra vágott kaliforniai paprikát, és a darált chilit.
Egy közepes méretű szilikonformába kanalazom, és 220 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütöm.
Egy vágólapra csúsztatva kisebb falatkákra darabolom. és hagyom kihűlni.
Addig a tetejére kerülő füstölt lazacot felcsíkozom, és egy party pálcára (ha nincs, akkor egy kisebb méretűre vágott hurkapálcikára) húzom több helyen “ráerősítve”. A pálcikákat a kínáló tányérra/tálra helyezett tortilla falatokba szúrom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: