A meggyet leszűröm, és egy szűrőben hagyom lecsepegni. A levet ne öntsük ki, tökéleteesen felhasználható pl a gesztenyegolyók készítésésnél.
Most nem a “szokásos” piskótámat csináltam, hanem egy másik receptet, de ugyanúgy nagyon elégedett vagyok vele.
Az új 6-1es piskótám:
6 tojás
6 púpozott evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
1 csipet só
A sütőt előmelegítem 200 C fokra. A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral egy tálban habosra keverem.
A lisztet egy másik tálba szitálom, és alaposan összekeverem a sütőporral. A tojások fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verek. A tojássárgájákra rászórom a liszt felét, tedd rá a tojásfehérjét, majd a tetejére ráhintem a maradék lisztet. Fakanállal óvatosan összedolgozom, úgy hogy a tojáshab ne törjön össze. A sütőpapírra szórom a meggyszemeket és elegyengetem őket.
majd merőkanállal óvatosan eloszlatom rajta a masszát
és az előmelegített sütőben aranysárgára sütöm – akkor készült el, ha a teteje kissé elkezd barnulni (de nem égni!!!). A megsült piskótát kis ideig hagyom a sütőben hűlni, majd egy rácsra terített másik sütőpapírra borítva lehúzom róla a sütőpapírt, majd megfordítom és hagyom teljesen kihűlni.
A piskóta sütésének titka a keményre vert fehérje, és az, hogy a sütő ajtaját sütés közben nem szabad kinyitni, mert a tészta összeesik!
A piskóta akkor készült el, ha a széle elválik a sütőlaptól.
Elkészítem a csokoládé krémet:
Hozzávalók:
400 gramm créme fraîche
4 evőkanál barna cukor
200 gramm csokoládé (60%os)
A créme fraîche-t a barna cukorral elkeverve egy edényben felmelegítem, majd hozzáadom a feldarabolt csokoládét. Állandó keverés mellett addig főzöm, amíg a csoki fel nem olvad.
Kissé hagyom kihűlni, majd a piskótára kenem, és egy pár órára hűtőbe teszem.
Szia Edó,szerintem jó lehet. Vagy esetleg fele tejföl-fele tejszín…Mesélj hogy helyettesítetted!
Ez de fincsi lehet!!Tejföl is jó a csokikrémbe?