PâTÉ DE FOIE DE POULET – ROZMARINGOS MÁJPÁSTÉTOM (mindenmentes)
Akár a reggeli friss pirítósunkra kenve, akár vendégváró falatoknak is remek választás ez a csirkemájból készült pástétom. Friss zöldségekkel fogyasztva csak jól indulhat a nap!
A mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
15-20 dkg csirkemáj,
1,5-2 deci növényi tej
1 póréhagyma
2-3 evőkanál olívaolaj (vagy 5-7 dkg vaj),
1 kávéskanál dijoni mustár,
1 deci zöldségalaplé
1 kávéskanálnyi kakukkfű,
2-3 kisebb ág rozmaring
1 csipet őrölt fehér bors
A májat tisztítsuk meg, és vágjuk kisebb darabokra. Tegyük egy egy tálba, amit felöntsünk fel annyi tejjel, hogy ellepje (kb másfél-két deci).
A póréhagymát vágjuk vékony karikákra, és egy serpenyőben előhevített zsiradékon, közepes hőfokon kezdjük el üvegesre párolni. Adjuk hozzá a májat, a fűszernövényeket, és öntsük fel az alaplével.
Amikor a külseje már “kérget” kapott, öntsük hozzá a tejet, majd lefedve, – de néha óvatosan megrázva és megkeverve – addig pároljuk, amíg a máj közepe sem lesz rózsaszín.
Húzzuk félre, majd mixerben pürésítsük.
Adjuk hozzá a maradék zsiradékot, a mustárt, és a fűszereket, majd alaposan keverjük össze. Tegyük hűtőbe tálalásig.