Chez Sandra

TÚRÓGOMBÓC (glutén-, fehér cukormentes)

Van egy finomság, ami sajnos csak ritkán kerül az asztalra. Na nem a bonyolultsága miatt, hanem a francia-magyar túróhelyzetből adódóan. De ha van itthon, akkor ennek a gyors finomságnak mindenképpen el kell készülnie.
Nagyon egyszerű, így a legkezdőbbek vagy az abszolút időhiányban szenvedők is könnyen megbirkózhatnak vele.
Amennyiben kukoricadarával készítjük, és a végén gluténmentes zsemlemorzsában vagy gluténmentes kekszdarában fogatjuk meg, úgy a gluténmentes diétákban fogyasztható!
Nyírfacukorral és nyírfaporcukorral készítve a fehér cukormentes diétákban is!
HOZZÁVALÓK
50 deka túró
2 egész tojás
10 evőkanál búzadara v. kukoricadara
2 evőkanál nyírfacukor v. barnacukor
1 csipet só
1 kk vaníliakivonat
olívaolaj,
gluténmentes zsemlemorzsa v. kekszdara
tejföl, (nyírfa)porcukor
ELKÉSZÍTÉS
A túrót tegyük egy tálba üssük hozzá a tojásokat, keverjük bele a sót, a vaníliakivonatot és a búza- v. kukoricadarát.
Kézzel jól gyúrjuk össze, majd nedves kézzel formázzunk belőle gombócokat.
Forraljunk egy edénybe vizet, majd amikor már forr, adjunk hozzá egy csipet sót, és óvatosan tegyük bele a gombócokat. 10-12 perc alatt főzzük meg. Ha feljönnek a víz tetejére készen is van.
(Ha nem vagyunk biztosak benne,hogy kész van-e; érdemes félbevágni egyet. Ha szép egyszínű a belseje, akkor már biztosan készen van.)
A kifőtt gombócokat szűrjük le, és  olajon megpirított (gluténmentes) zsemlemorzsába v. (gluténmentes) kekszdarába forgassuk meg.

Porcukorral kikevert tejföllel jól nyakonöntve vagy dzsemmel tálaljuk!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!