Chez Sandra

NÁPOLYI HÚSGOMBÓC (tej-, gluténmentes)

Azt hiszem végérvényesen kijelenthető, hogy itt a tavasz. Az egyre erősebb napsugarak a tányérra is csalogatja a finomabbnál finomabb ételeket. A paradicsom, a bazsalikom, és a parmesan egytől-egyig a lelkünknek is jót tesz. Ettől a finom ebédtől – esetleg vacsorától – “a hasunkban is kisüt a nap”.
Tészta és parmezán nélkül a tej-, gluténmentes diétákban fogyasztható!
nápolyi húsgombóc
HOZZÁVALÓK
A húsgombócokhoz:
20 dkg darált marhahús
1 evőkanál gluténmentes zsemlemorzsa
1 tojás
egy marék finomra vágott bazsalikom (vagy 2-3 evőkanál szárított)
2-3 evőkanál olívaolaj
só, bors
A paradicsom szószhoz:
1 fél póréhagyma
2-3 csavarásnyi fokhagyma granulátum
2-3 közepes nagyságú sárgarépa
1 babérlevél
1 evőkanál gluténmentes liszt
kb fél liter paradicsomszósz (szerintem az olasz a legfinomabb)
1 kisebb darabolt paradicsomkonzerv (ebből is az olasz a legfinomabb)
5 dl vörösbor (lehetőség szerint ugyanaz legyen amit utánna kínálni fogunk hozzá)
A tálaláshoz:
gluténmentes spagetti
reszelt parmesan
ELKÉSZÍTÉS
Egy tálban gyúrjuk össze a darált húst, a fűszerekkel, adjuk hozzá a zsemlemorzsát, a felvert tojást, és az egészet jó alaposan dolgozzuk össze.
Ízesítsük bazsalikommal, és formáljunk belőle kisebb húsgombócokat. (Ebből az adagból Nekem 8 szokott lenni, de lehet nagyobbakat is formázni belőle)
Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, és egy párszor óvatosan megforgatva süssük meg benne a  húsgombócokat.
Amikor már szépen megpirultak, szedjük egy papírtörlővel bélelt tálba.
A fennmaradt forró olajban készítsük el a szószt:
Pirítsuk üvegesre a megtisztított, apróra vágott póréhagymát, csavarjuk hozzá a fokhagymagranulátumot és adjuk hozzá a karikákra vágott sárgarépákat.
Amikor a hagyma megpuhult – de nem barna!!! –, adjuk hozzá a babérlevelet és a liszttel csomómentesre elkevert paradicsomlevet.
Utána következik a paradicsomkonzerv, és végül de nem utolsó sorban ráöntjük a bort.
Amikor elkezd forrni, tegyük bele a húsgombócokat, majd vegyük le alacsonyabb hőmérsékletűre, és a serpenyőt lefedve, időközönként megkeverve lassú tűzön 20-30 percig főzzük.
Spagettivel és parmezánnal kínáljuk!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!