Chez Sandra

MOUSSE AU CHOCOLAT

A csokoládét  – szinte kivétel nélkül – mindenki szereti. Ezt a Mousse au Chocolat [mussz o sokola]  (csokoládékrémet) pedig csak szeretni lehet.
Elkészítése nem nagy ördöngösség, viszont időben kell nekilátni az elkészítéséhez, mert időre van szükség amíg összeáll a mousse (minimum 2 órát kell a hűtőben lennie).
Többféle recept létezik, de ez a legegyszerűbb, a legtradicionálisabb.
Hozzávalók:
200 gramm jó minőségű csokoládé (minimum 70%os kakaótartalmú)
4 egész tojás
egy csipet só 
Elkészítés:
A csokoládékat feldarabolom, és gőzfürdő felett megfolyósítom. Egy tálba különválasztom a tojásokat, a fehérjéből a csipet sóval kemény habot verek. Ha kész, óvatosan belekeverem a csokoládét és a tojássárgákat, majd poharakba öntöm, és már mehet is hűtőszekrénybe minimum 2 -3 órára.
Megjegyzés:
Mivel nyers tojásból készül ez a finom édesség, mindig figyeljünk, hogy friss tojásból csináljuk. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!