PAPRIKÁS CSIRKE (GLUTÉN-, TOJÁSMENTES)

HOZZÁVALÓK
 

csirkecomb (alsó és/vagy felső igény és esetlegesen további felhasználás szerint)

1 póréhagyma

gomba

3-4 evőkanál olívaolaj

1 evőkanál édesnemes pirospaprika

2 dl tejföl

1 ek kukoricakeményítő

só, bors, köménymag

ELKÉSZÍTÉS
 
A csirkecombokat mossuk meg.
A póréhagymát a gombával együtt aprítsuk fel, és a felhevített olívaolajon, pároljuk üvegesre.
Húzzuk félre, sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a babérlevelet, a köménymagot és keverjük bele a pirospaprikát. Tegyük bele a csirkedarabokat és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje.
Fedő alatt, lassú hőfokon kb. 1 órát hagyjuk főni. 
Ha túlságosan elfőné a levét, menet közben kevés vízzel pótoljuk!
Ha a hús megpuhult, vegyük ki az edényből. Egy tálba keverjük csomómentesre a kukoricakeményítőt. Merőkanályni mennyiséget vegyünk ki a léből, keverjüvek el a kukoricakeményítős tejföllel, majd megint vegyünk egy adagot a szószból, és azt is keverjük hozzá. Végezetül adjuk a tejfölös szószt az edényben lévő szószhoz, és habverővel keverjük össze, alacsony hőfokon sűrítsük be vele a szószt.
 

Nokedlivel, vagy tésztával tálalom.

Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám!
Címkék: , , , , , ,
Tovább a blogra »