HOZZÁVALÓK
csirkecomb (alsó és/vagy felső igény és esetlegesen további felhasználás szerint)
1 póréhagyma
gomba
3-4 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál édesnemes pirospaprika
2 dl tejföl
1 ek kukoricakeményítő
só, bors, köménymag
ELKÉSZÍTÉS
A csirkecombokat mossuk meg.
A póréhagymát a gombával együtt aprítsuk fel, és a felhevített olívaolajon, pároljuk üvegesre.
Húzzuk félre, sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a babérlevelet, a köménymagot és keverjük bele a pirospaprikát. Tegyük bele a csirkedarabokat és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje.
Fedő alatt, lassú hőfokon kb. 1 órát hagyjuk főni.
Ha túlságosan elfőné a levét, menet közben kevés vízzel pótoljuk!
Ha a hús megpuhult, vegyük ki az edényből. Egy tálba keverjük csomómentesre a kukoricakeményítőt. Merőkanályni mennyiséget vegyünk ki a léből, keverjüvek el a kukoricakeményítős tejföllel, majd megint vegyünk egy adagot a szószból, és azt is keverjük hozzá. Végezetül adjuk a tejfölös szószt az edényben lévő szószhoz, és habverővel keverjük össze, alacsony hőfokon sűrítsük be vele a szószt.
Nokedlivel, vagy tésztával tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: