Mostanában valahogy mindig úgy alakult, hogy ha húsétel került az asztalra, az marha volt.
Szárnyas maximum levesben. Már amikor nem marha lett. Gondoltam legyen kissé változatos, így lett az ebédünk gyöngyölt csirke pestoval, sajttal, sonkával.
HOZZÁVALÓK
csirkemell
sonka
ementali sajt
pesto
só,bors, tej
köretnek burgonya
ELKÉSZÍTÉS
A csirkemelleket óvatosan felvágom, kettényitom, és vékonyra klopfolom (a rostjait fellazítom, így könnyebben átsül, és méretre is nagyobb lesz).
A csirkemellszeleteket sózom, borsozom, megkenem pestoval. Ráhelyezem a sonka és a sajtszeleteket, majd felgörgetem.
Egy sütőtálba helyezem úgy, hogy alulra kerüljön a hússzelet vége, hogy ne nyíljon ki (használhatunk akár hústűt is!) A hústekercsek mellé rakom a megmosott és negyedekre vágott apró burgonyát, és ezt az egészet bőségesen meglocsolom tejjel.
A 200Cfokra előmelegített sütőbe rakom, időnként visszalocsolom a tejjel, és addig sütöm amíg szép színt kap és a burgonya is megpuhul.
Nagyon finom lehet