Gyors és egyszerű gombakrémleves fél óra alatt. A glutén-, liszt-, tojás-, húsmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK
kb. 40 dkg gomba 1 kicsi krumpli 1 liter tej fél szár póréhagyma olivaolaj,
só, bors, szerecsendió (1 kávéskanál)
petrezselyemlevél
ELKÉSZÍTÉS
Az apróra vágott póréhagyhagymát és fonnyasszuk meg az olívaolajon. Amint kész, adjuk hozzá a megtisztított és feldarabolt krumplit, a gombaszárakat és a gombafejeket. Kicsit pirítjuk, majd öntsük fel tejjel. Sózzuk, borsozzuk meg, ízesítsük szerecsendióval és a petrezselyemmel. Főzzük puhára, majd amint megpuhultak botmixerrel pépesítsük. Tegyük vissza, és hagyjuk, még egy pár percig főni.
Pirított gluténmentes lisztből készült kenyérkockával és apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk, de “magában” is nagyon finom.
és még “élőben”… nagyon-nagyon finom 🙂
Jól hangzik és mutatós.