ROQUEFORT KRÉM (glutén-, liszt-, tojásmentes)

 
 
Férjem szeret vacsorára valami finomságot enni. Jobban mondva amikor hazaér a munkából mindig farkaséhes, és már keres is a hűtőben. Szereti a különböző krémeket baguette-re, kenyerekre kenve. 
 
A sajtok itt kint Franciaországban elhagyhatatlanok. Személyes kedvencem a roquefort sajt. Ez az enyhén fanyar sajt isteni… Ő is szereti, de inkább nálam a nagy kedvenc. Azért gondoltam, mégis meglepem ezzel a finomsággal.

A krém a glutén-, liszt-, tojásmentes diétákban fogyasztható!

 
 
HOZZÁVALÓK
 
100 gramm roquefort

2 ek creme fraiche vagy tejföl

6-8 szem szőlő

1 körte

marék dió

2 tk snidling

frissen őrölt tarka bors

ELKÉSZÍTÉS

egy tálban villa segítségével törjük át a roquefort sajtot, majd keverjük el a creme fraiche-vel. Tegyük egy másik tálba a szőlőszemeket, a megtisztított és kockákra vágott körtét, és a marék diót. Botmixerrel pürésítsük össze, majd a kapott masszát adjuk hozzá a roquefortos creme fraiche-hez. Ízesítsük snidlinget, frissen őrölt tarka borssal, majd alaposan keverjük össze.
 
Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám!
 
 
Címkék: , , , , , , ,
Tovább a blogra »