Férjem szeret vacsorára valami finomságot enni. Jobban mondva amikor hazaér a munkából mindig farkaséhes, és már keres is a hűtőben. Szereti a különböző krémeket baguette-re, kenyerekre kenve.
A sajtok itt kint Franciaországban elhagyhatatlanok. Személyes kedvencem a roquefort sajt. Ez az enyhén fanyar sajt isteni… Ő is szereti, de inkább nálam a nagy kedvenc. Azért gondoltam, mégis meglepem ezzel a finomsággal.
A krém a glutén-, liszt-, tojásmentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
100 gramm roquefort
2 ek creme fraiche vagy tejföl
6-8 szem szőlő
1 körte
marék dió
2 tk snidling
frissen őrölt tarka bors
2 ek creme fraiche vagy tejföl
6-8 szem szőlő
1 körte
marék dió
2 tk snidling
frissen őrölt tarka bors
ELKÉSZÍTÉS
egy tálban villa segítségével törjük át a roquefort sajtot, majd keverjük el a creme fraiche-vel. Tegyük egy másik tálba a szőlőszemeket, a megtisztított és kockákra vágott körtét, és a marék diót. Botmixerrel pürésítsük össze, majd a kapott masszát adjuk hozzá a roquefortos creme fraiche-hez. Ízesítsük snidlinget, frissen őrölt tarka borssal, majd alaposan keverjük össze.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: