Szerencsére most már Magyarországon is egyre több helyen lehet avocadohoz hozzájutni. De sajnos ahogy elnéztem, elég horribilis áron árulják. Franciaországban “többfélét” árulnak. Lehet venni “aznapra szánt” avocadot, de lehet még teljesen keményet is venni.
De hogy melyiket vegyük? Ha aznap szeretnénk feltálalani, akkor a kezünkbe vett zöldségbe ha belenyomjuk a nagyujjunk ujjbegyét, akkor annak nyomot kell hagynia.
A recept:
Hozzávalók:
100 gramm koktélrák
1 citrom
1 deci főzőtejszín
2 teáskanál provence-i fűszerkeverék
só,bors, őrölt szerecsendió
olivaolaj
Egy kis edényben közepes fokozaton egy-két evőkanál olivaolajon megpirítom a kis koktélrákokat (nyugodtan lehet fagyasztottan is), majd hozzáadom fél citrom levét. Sózom, borsozom, megszórom 2 teáskanálnyi provence-i fűszerkeverékkel. Felöntöm a főzőtejszínnel, majd kissé kissé feljebb rakom a hőfokot, és folyamatos kevergetés mellett pár perc alatt besűrítem.
Egy tálra helyezem a madársalátát, és egy fél avokadót, aminek a magja helyére kanalazom a szószos rákokat.
Behűtött Sauvignon Blanc tökéletes választás hozzá .
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: