Chez Sandra

GRÍZGALUSKA

5 dkg vajat mikróban megmelegítek, és habosra keverem egy tojással. Megsózom, s lassan hozzákeverek 10 dkg búzadarát. 
Pihentetetem kb 20-30 percet, majd kanállal galuskákat szaggatokk belőle, s azokat forrásban lévő vízbe (amibe előzöleg egy leveskockát teszek) szaggatom kanállal. Lassú tűzön, fedővel betakarva – 15-20 perc alatt – készre főzzük. (Célszerű próbafőzést végezni: ha a galuska túl lágy lenne, akkor több grízt kell a masszához adni, ellenkező esetben viszont több tojást kell belekeverni.)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!