50 deka darált marhahús
2 +4 tojás
2 zsömle
tej (a zsömlék beáztatásához)
só
bors
fokhagyma
1 kk dijoni mustár
1 kisebb szál póréhagyma
petrezselyem
pirospaprika
1 közepes krumpli
Melegítsük elő a sütőt 200C fokra.
Egy edénybe főzzük meg a tojásokat (ezek kerülnek majd a fasírt közepébe).
Egy kisebb edénybe pároljuk üvegesre a póréhagymát és keverjünk el benne 1 púpozott evőkanál pirospaprikát. Sózzuk, borsozzuk, majd csavarjunk hozzá 2-3 csavarásnyi fokhagymagranulátumot. Félretesszük – nehogy megégjen a paprika, mert akkor keserű lesz.
Egy tálba öntsünk tejet, és áztassuk be a zsemléket.
Egy másik tálba tegyük a darált húst, üssünk bele két tojást, és reszeljük bele a közepes krumplit.
Keverjük hozzá a pirospaprikás hagymát, majd tépkedjük bele a kinyomkodott zsemléket, és 1 kávéskanál dijoni mustárral ízesítsük..
A masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe halmozzuk, és kézzel nyomkodjuk el úgy, hogy egyenlő vastagságú legyen mindenhol, de ne túl vékony (képzeltben ha három részre osztjuk a masszát, akkor a középső harmadra helyezve a tojásokat, a két széle épp hogy befedje).
A massza közepére tegyük egymás mögé a főtt tojásokat, és takarjuk be őket. A masszát fordítsuk át úgy, hogy ahol a tészták összeérnek az a része legyen alul (különben kinyílik).
A tenyerünkbe öntsünk egy kevés olivaolajat, és “simogassuk meg” vele a tésztát.
Rakjuk mellé a karikákra szeletelt burgonyát (ami majd fel fogja venni a húsból kisült szaft ízét).
Kb 45 perc alatt süssük meg (tűpróba!)
A fasírtot ujjnyi vastag szeletekre vágom, és egy tálra veszem, és melléteszem a sült burgonyát. Hozzá egy finom bordeaux-i vörösbor, pl.:CHATEAU GRAND ANTOINE (2006) tökéletes választás.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: