TOSZKÁN CSOKOLÁDÉTORTA

Nagyon szeretjük a csokoládét, és mindent, amit kis lehet hozni belőle. Ezt a csokoládés édességet eredetileg nem ebben a formában kaptam meg. Kicsit átvariáltam, mert Mi nem annyira rajongunk a magában édes dolgokért.
HOZZÁVALÓK


200 gramm magas kakaótartalmú csokoládé

200 gramm margarin

100 gramm teljes kiőrlésű liszt

200 gramm nádcukor

1 nagy evőkanál vaníliaaroma

4 egész tojás

ELKÉSZÍTÉS




A sütőt melegítsük elő 180°Cra.

A margarint a csokoládéval gőzfürdő felett – vagy tegyük egy lefedhető hőálló tálba, majd pár percre mikróba téve – olvasszuk meg. Elektromos habverővel keverjük hozzá a lisztet. A cukrot, a  vaníliaaromát és a tojást keverjük ki, majd öntsük hozzá a liszttel elkevert olvasztott vajas csokoládét.

A masszát tegyük egy kb 26cm átmérőjű szilikon formába, majd az előmelegített sütőben 25-30 perc alatt süssük meg.
A torta akkor jó, hogy ha a teteje kemény, a belseje viszont “folyós” lesz. (Tűpróba!)
Elvileg hagyni kell kihülni, mielőtt felvágjuk, de sajnos erre nem mindig kerül sor :).


Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »