HOZZÁVALÓK:
2 egész tojás
1 csomag sütőpor
2 pohár joghurt
4 pohár teljes kiőrlésű liszt
2 pohár barnacukor
1 pohár olaj
gyümölcs, csokoládédarabok
ELKÉSZÍTÉS
Az alap mérce a joghurt pohara.
A sütőt melegítsük elő 170-175 C fokra.
Előveszünk egy keverőtálat, beletesszük a 2 pohár joghurtot, egy joghurtos pohárnyi olajat, 2 j.pohárnyi barnacukrot. Elkeverjük, hozzáadunk 2 egész tojást, és a sütőporral elkevert 4 j.pohárnyi teljeskiörlésű lisztet. Összekeverjük és lecsöpögtetett konzervgyümölcsöket vagy friss gyümölcsöket keverünk bele.
De gyümölcs nélkül, csokoládédarabokkal is nagyon finom.
Előveszünk egy keverőtálat, beletesszük a 2 pohár joghurtot, egy joghurtos pohárnyi olajat, 2 j.pohárnyi barnacukrot. Elkeverjük, hozzáadunk 2 egész tojást, és a sütőporral elkevert 4 j.pohárnyi teljeskiörlésű lisztet. Összekeverjük és lecsöpögtetett konzervgyümölcsöket vagy friss gyümölcsöket keverünk bele.
De gyümölcs nélkül, csokoládédarabokkal is nagyon finom.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és addig sütjük, amíg a beleszúrt tű vagy villa tisztán jön ki belőle.
MEGJEGYZÉS
- Egyik alkalommal véletlenül kifelejtettem belőle a tojásokat. Nagyon finom volt úgy is. Úgyhogy tojás nélkül az alaprecept tojásmentes süteménynek tekinthető.
- Annyira nagyon egyszerű és gyors, hogy a kisfiam is meg tudja csinálni. Persze némi segítséggel…
Nagyon fini lett!Én friss almával és szeletelt mandulával készítettem el 🙂