Chez Sandra

10 perces sütés nélküli kókuszgolyó VI. (LOW CARB, MINDENMENTES)

A nyári nagy melegben is elkészíthetjük néhány hozzávalóból ezeket a finom, sütés nélküli desszertgolyókat. Pár perc alatt összerakható, viszont érdemes rászánni a hűtőben való pihentetésre, hogy magába tudja szívni a folyadékot. A hempergetéshez használható kókuszreszelék, vagy akár darált mag (pl.: mandula) is.  Low carb, mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható!    … Tovább »

Kapribogyós füstölt heringkrém (glutén-, liszt-, szója-, tojás-, laktózmentes)

A reggeli vagy vacsorára szánt pirítósra érdemes kikeverni ezt a gyorsan, könnyen elkészíthető főzés nélküli, pár perc alatt elkészíthető krémet!   A krém a glutén-, liszt-, szója-, tojás-, laktózmentes diétákban fogyasztható!       HOZZÁVALÓK   250 gramm füstölt hering1 csapott marék friss petrezselyem4 ek snidling2 ek (ecetes) kapribogyó15 cl laktózmentes habtejszínsó, frissen őrölt tarkaborsfrissen reszelt… Tovább »

Lisztmentes, saját magával sűrített zöldborsófőzelék (MINDENMENTES*)

Nem igazán lehet azt mondani ránk, hogy főzelékpártiak lennénk. Míg kicsik voltak a gyerekek is inkább a sűrűbbre főzött krémleveseket kapták, viszont van egy-két olyan főzelék amely nem maradhat el nálunk (sem). A spenót és a töltött paprika mellett sűrűbben asztalra kerülő étel még a zöldborsófőzelék.  Egy időben a kókusztejjel felturbózott változat volt a favorit, majd miután teljes… Tovább »

Bendőmelengető darált hússal rakott burgonya (MINDENMENTES*)

Mint már többször említettem, – és látható a blogon is –  nagyon szeretem a rakott fogásokat. A hűvösebb időkben gyakrabban kerül asztalra páldául rakott krumpli, most azonban nem a “hagyományos” készült, hanem egy darált hússal, tejszínnel és sok-sok illatos fűszerrel egybesütött változata.  Lehet készíteni hagyományos héjában főtt burgonyából is, de én jobban szeretem főzés előtt megpucolni… Tovább »

Tojás-, tejmentes azonnal puha mézeskalács

Ha karácsony, akkor természetesen mézeskalács. Jó program a gyerekekkel együtt ténykedni a konyhában, arról nem is beszélve, hogy így tényleg szívvel-lélekkel készített ajándékot kaphatnak a tanítók is az iskolában. Évek óta hagyomány nálunk, hogy a karácsonyi szünet előtti utolsó napon saját sütésű mézeskalácsokkal  megpakolt kis csomagokat kapnak köszönőajándékként. Annak nem vagyok híve, hogy ilyenkor komolyabb… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!