Chez Sandra

Málnás financier (glutén-, szója-, tej-, tojássárgája mentes)

A madeleine mellette a másik nagyon egyszerű, és finom francia édesség a financier. Ez a kicsit ragadós, belül tömör sütemény eredetileg Párizsból származik. Több formában is létezik, az “igazi” egy téglalap alakú kis piskóta de akár egy kisméretű muffinformában is megsüthető (én mindig így sütöm).

A gyors édesség kategóriában abszolút helye van, mert pár perc munkával összerakható, és kb 10-12 percnyi sütés után már kínálható is!

A glutén-, szója-, tej-, hozzáadott cukortól mentes diétákban fogyasztható!

 

 

 

HOZZÁVALÓK (16 darabhoz)

 

2 nagy tojás fehérjéje
60 gramm rizsliszt
40 gramm cukor v. 60 gramm eritritol
35 gramm növényi margarin
16 szem málna
porcukor v porXukor a szóráshoz (elhagyható!

ELKÉSZÍTÉS

 

A sütőt melegítsük elő 180°C-ra.

A tojásfehérjéket egy villával verjük fel (nem kell habbá verni!). Adjuk hozzá a édesítőt és a megolvsztott zsiradékot is, végezetül keverjük bele a rizslisztet. Kb evőkanálnyi adagokat kanalazzunk a szilikon formába, majd nyomkodjuk a közepükbe a megmosott és megszárított málnaszemeket is.

Előmelegített sütőben 10-12 perc alatt süssük készre (tűpróba!) Ha megsült vegyük ki, és hagyjuk picit kihűlni a formában, majd tegyük tányérra, szórjuk meg egy kevés porcukorral/porXukorral, és már kínálható is!

 

 

Ha tetszett a poszt, és nem szeretnél lemaradni az újdonságokról sem, akkor:

  1. Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám! Friss posztokat akkor láthatsz biztosan, ha a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fülre kattintasz! 
  2. A jobboldali oldalsávban lévő Blogkövetés alá ha beírod az e-mail címedet, heti rendszerességgel postaládádban landolhat az értesítő a legújabb bejegyzésekről.
  3. Bloglovinon is tudsz követni, amit >>IDE<< kattintva, vagy a jobb oldali sávban lévő BLOGLOVIN képre kattintva érhetsz el!
 
cs_fb

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!