Chez Sandra

Friss kecskesajttal és tapenáddal egybesütött krumpli (glutén-, liszt-, szója-, hozzáadott cukormentes)

Szeretem a nem túl bonyolult, gyorsan elkészíthető ebéd és vacsora recepteket. Ez is egy ilyen, néhány hozzávalós recept lett: krumpli, tapenád (olajbogyókrém), kecskesajt és tojás.

Ha nincs olajbogyókrémünk, elkészíthető pestóval is, de ha szempont a gluténmentesség, mindenképpen törekedjünk arra, hogy gluténmentes legyen!

Nálunk Férjnek készült második fogásként egy tárkonyos raguleves után, így nem csináltam nagy adagot, amit két kisebb (10×5 centis) szilikonformában sütöttem meg 180°C-on 20 perc alatt.  

 

A glutén-, liszt-, szója-,  hozzáadott cukormentes diétákban fogyasztható!

Érdemes kipróbálni, a húsvéti hidegtálak mellé is remekül passzol!

 


 

HOZZÁVALÓK

 

4 kisebb krumpli
4 tk olívabogyókrém
1 nagy tojás
2 púpos ek friss kecskesajt
frissen őrölt tarka bors

tetejére tejföl

 

ELKÉSZÍTÉS

 

A sütőt melegítsük elő 180°C-ra.

A krumplikat tisztítsuk meg,  vágjuk fel vékony karikákra, majd tegyük egy tálkába. Kanalazzuk rá az olajbogyókrémet, és alaposan keverjük össze (törekedjünk arra, hogy minél jobban kenjük be vele a burgonyakarikákat).

A kecskesajtot villával törjük át egy másik tálkában, üssük hozzá a tojást, öröljünk rá egy kevés tarka borsot, majd villával keverjük el egy homogén masszává. 

Tegyük két szilikonformába a burgonyaszeleteket, és öntsük le a kecskesajtos masszával. Kicsit ütögessük oda a pulthoz, így oszlatva el egyenletesen a masszát (ne maradjon levegős).

Előmelegített sütőben kb 20 perc alatt süssük készre!

 

 

 

Ha tetszett a poszt, és nem szeretnél lemaradni az újdonságokról sem, akkor:

  1. Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám! Friss posztokat akkor láthatsz biztosan, ha a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fülre kattintasz! 
  2. A jobboldali oldalsávban lévő Blogkövetés alá ha beírod az e-mail címedet, heti rendszerességgel postaládádban landolhat az értesítő a legújabb bejegyzésekről.
  3. Bloglovinon is tudsz követni, amit >>IDE<< kattintva, vagy a jobb oldali sávban lévő BLOGLOVIN képre kattintva érhetsz el!
 
cs_fb

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!