Chez Sandra

Forró csokoládé fondant villámgyorsan (glutén-, tej-, fehér cukormentes)

Gyors, és nagyon csokis desszertet kért a család, hát kapott is. Nem is akármilyet. Kívül épphogy megszilárdult, belül pedig mámorítóan folyós extra csokoládésat, amit a közepébe tett csokoládékocka csak még jobban fokozott. Igazi villámgyorsan elkészíthető csokoládébomba a csokoládé szeremeseinek. Mire a sütő felfűt össze is rakható, és már lehet is sütni.

Az elkészítése egyáltalán nem bonyolult, sütéskor viszont arra érdemes figyelni, hogy ne süssük túl! Akkor jó, ha kívül szilárd (nem kell, hogy beton kemény legyen!), belül pedig folyós marad.  Épp ezért az előmelegített sütőben 9-10 perc (sütőtől függően!) alatt készre is lehet sütni. 

Ha jót akartok, és szeretitek a csokoládét, akkor ezt ki kell próbálni! 

 

Csokoládétól függően a glutén-, liszt-, tejmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!  

 

fondantauchocolat_chezsandra_allo

 

HOZZÁVALÓK (4 db-hoz)

 

90 gramm jó minőségű, magas kakaótartalmú csokoládé (+4 kocka a közepébe)
30 gramm kókuszzsír
40 gramm porXukor v. 30 gramm porcukor
30 gramm rizsliszt
1 nagy tojás

csokoládékocka a közepébe

 

ELKÉSZÍTÉS

 

A sütőt melegítsük elő 180°C-ra.
A csokoládét olvasszuk meg a kókuszzsírral együtt. Ha felolvadt keverjük hozzá az édesítőt, a lazán villával felvert tojást és a lisztet.  

Egy muffinsütőt béleljünk ki papírkapszlival, majd osszuk el a masszát négyfelé. Nyomjunk a közepébe egy-egy kocka csokoládét (nem kell túl mélyre mennie!), és az előmelegített sütőben kb 9-10 perc alatt süssük készre. 

 

fondantauchocolat_chezsandra_fekvo

 

Ha tetszett a poszt, és nem szeretnél lemaradni az újdonságokról sem, Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám! Friss posztokat akkor láthatsz ott biztosan, ha a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fülre kattintasz!
 
 
cs_fb

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!