Chez Sandra

Mindenmentes töltött hagyma (glutén- liszt- tej-, tojás- hozzáadott cukor mentes)

Georges August Escoffier, a leghíresebb francia századfordulós séf nevéhez fűződik a párizsi Ritz megalapítása. De mivel ez nem egy építészeti oldal, így inkább a fantasztikus receptjeivel foglalkozzunk! Az Ő nevéhez fűződik az eredeti töltött hagyma receptje. Az eredetiben  nincs bacon, brokkoli és quinoa sem, van viszont sok-sok petrezselyem.
Ez a töltött hagyma azért is nagyszerű, mert a nyers, töltött hagymafejeket előre is elkészíthetjük, sütőtálba rakjuk a brokkolikkal együtt, így mikor a munkából, bevásárlásból hazaesünk, csak az alaplével nyakon öntjük, és sütőbe betolva kb egy óra alatt készre sütjük. Így mire elrendezzük magunk körül a dolgokat már tálalhatjuk is.

Quinoa helyett elkészíthető amaránttal vagy kukorica- ill. rizsdarával is!

Amennyiben a díszítéshez növényi tejből készült tejfölt használunk, úgy a glutén- liszt- tej-, tojás-, hozzáadott cukor mentes diétákba beilleszthető!



HOZZÁVALÓK (2 főre)

2 nagy fej édes hagyma
10 dkg gomba, apróra vágva
5 deka bacon
2 ek quinoa
1/2 kk őrölt szerecsendió
só, frissen őrölt bors,
1 gerezd fokhagyma
3 deci erős zöldségalaplé
1 deci száraz fehérbor
1 marék brokkolirózsa

tejföl, v. növényi tejföl a tetejére

ELKÉSZÍTÉS

A sütőt melegítsük elő 200°Cra.

A hagymákat tisztítsuk meg (a gyökér részét hagyjuk rajta, csak a szálakat vágjuk le!)
A belsejüket kiskanállal vagy karalábévájóval kaparjuk ki, ügyelvén, hogy az oldalukon maradjon kb 1-1 centiméternyi hagymahéj, és fontos, hogy ne is lyukadjon ki!
A kiszedett részeket tegyük egy késes mixerbe. Adjuk hozzá a bacont, a megtisztított gombát, a megpucolt fokhagymagerezdet és a quinoat. Pürésítsük össze, majd ízesítsük sóval, borssal, és őrölt szerecsendióval.
A kapott masszát töltsük a hagymák üregeibe.
A brokkolit mossuk meg, majd szedjük apró rózsáira.
A megtöltött hagymákat a brokkolirózsákkal egyetemben tegyük egy sütőtálba, öntsük alá az alaplevet és fóliával letakarva süssük 1 órán keresztül.
Egy óra után vegyük le a fóliát, és így süssük még 10-15 percig.
töltött hagyma_f

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!